keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Me kaksi on parasta

Suurin osa aamuista meidän perheessä pyörii samalla kaavalla. Toivotetaan huomenet, jaetaan lapset pukemista varten, keitetään kahvit ja startataan liikenteeseen. Kun tätä samaa kaavaa mennään päivästä ja viikosta toiseen, alkaa jossain vaiheessa kaivata kovasti pientä irtiottoa arjesta. Kun vanhin tyttäremme oli muutaman kuukauden ikäinen, teimme päätöksen käydä joka kuukausi treffeillä. Vain me kaksi.

Tämä päätös on osoittautunut maailman parhaaksi. Olimme seurusteluaikana käyneet treffeillä Linnanmäellä ja siitä huolimatta, että mieheni voitti minut siinä kuuluisassa Speden nopeuspelissä, vaikka itsekin sain tulokseksi yli 100, jäi niistä treffeistä lämpimät muistot. Ehkä sen takia Linnanmäki valikoitui meidän treffien päänäyttämöksi silloinkin, kun ensimmäistä kertaa jätimme tyttäremme hoitoon. Muistan edelleen sen tunteen, kun nauroin, useimmiten pelosta, erinäisissä huvipuistolaitteissa. Sen kuinka jonotimme käsi kädessä laitteisiin, ne jonottaessa vaihdetut suukot. Tuona hetkenä me olimme olemassa vain toisiamme varten.

Olemme tuon päätöksen jälkeen tehneet paljon ja mikä tärkeintä pitänyt kiinni päätöksestä, vaikka se toimiakseen vaatiikin melkoista lastenhoitajien verkostoa. Parasta meidän treffeissä on se, kun me keskustelemme. Ympärillä olevilla puitteilla ei ole merkitystä, kun me molemmat olemme täysin keskittyneitä keskusteluumme. Ilman keskeytyksiä. Ilman kiirettä. Ja yllätys yllätys, meidän keskustelumme eivät koske meidän perheen arjen pyörittämistä. Välillä vain tuijotan miestäni ja ihailen häntä kaikin puolin. Se, mistä hän puhuu, on toissijaista. Mietin mielessäni, että tämä on parasta. Tämä aika, jonka saamme viettää kaksin.


Nuo hetket auttavat jaksamaan sitä toisinaan rasittavaa lapsiperheen arkea. Noiden hetkien aikana sisälläni kuplii samalla tavalla, kun silloin teini-ikäisenä kun haaveiltiin ihastuksien kohteista. Nuo hetket auttavat minua näkemään yhä selvemmin sen, kuinka tärkeää on onnistua puolison valinnassa. Minä tiedän, että saan päivästä toiseen jakaa arkeni ihmisen kanssa, jolla on samanlaiset arvot. Ihmisen, joka saa minut nauramaan. Ihmisen, jonka ansiosta haluan olla parempi ihminen. Tämän kaiken tulosta on se, että me kaksi olemme parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti